Δοκιμή 2m στην Πεντέλη

FullSizeRender (5)
O SV3IEG προσπαθεί να δαμάσει τον άνεμο

Μιά γρήγορη πρωινή εξόρμηση στην Πεντέλη ΚΜ18WB με τον φίλο και συνάδελφο SV3IEG Ντίνο, έφερε αρκετούς φίλους στον αέρα στα 2m. Η ημέρα δεν ήταν και η καλύτερη με αέρα και ομίχλη (και τσουχτερό κρύο), αλλά έπρεπε να κάνουμε δοκιμή μιας NUXCOM Yagi 5 στοιχείων στα 28Ω 1.8m boom.

Μας πήρε πολύ ώρα να στήσουμε την κεραία καθώς τα ψιλά βιδάκια φάνταζαν ψείρες στα παγωμένα χέρια. Ο Ντίνος που ξέρει καλά την περιοχή, πρότεινε ένα “όρυγμα” στο οποίο υπάρχει και πάσαλος που βοήθησε στη σταθεροποίηση της κεραίας.

FullSizeRender (1)
Ο SV3IEG στο όρυγμα
FullSizeRender (2)
Ο SV1NJX μιλάει με SV6KRW ενώ η ομίχλη διαλύεται

Οι πρώτες επαφές έγιναν με Αθήνα (SV1BJY/m , SV1XV, SV1/SV3MGP, SV1OAA). Μιά γρήγορη ανίχνευση για beacons, έδειξε ότι αυτό της Λευκάδας δεν πρέπει να λειτουργεί , ενώ της Θεσσαλονίκης ερχόνταν με S7 στο Yaesu 857.

Με τη βοήθεια του ΟΑΑ αποκαλύφθηκε και η παρουσία του SV6KRW από τα Γιάννενα που κοιτάζει μόνιμα προς Ιταλία.  Στην αρχή το qso αποδείχτηκε δύσκολο, όμως γρήγορα η διάδοση ανέβηκε και είχαμε τον Γιώργο για αρκετή ώρα στο 144.290 με S5-S7.

Η επαφή με τα Γιάννενα ήταν η καλύτερη δοκιμή για την κεραία! Προσπαθήσαμε και για sked με Κατερίνη αλλά η ώρα ήταν περασμένη και τα παιδιά εκεί είχαν μετατρέψει τη yagi σε σούβλα.  FullSizeRender (3)Από την πλευρά του Αιγαίου άκρα του τάφου σιωπή όπως και προς την ΚρήτηFullSizeRender (4)

Ο Ντίνος SV3IEG, έκανε και μερικές SOTAδικες επαφές μέχρι που τον έκραξαν κάποιοι κυνηγοί γιατί το σπορ βρισκόταν σε εξέλιξη και έπρεπε να τηρηθεί σιγή ασυρμάτου (σε ραδιοερασιτεχνική συχνότητα).

73

 

 

Leave a Reply