Η APPLE και η σοβαρή δουλειά που κάνει

1. Βιοαεριο 4.8 MW 2. Υποσταθμός 3. Data Center 4. Backup Center 5. Φωτοβολταικό πάρκο 20MW

Χρόνια τώρα η Apple σχεδιάζει μεθοδικά το παρόν και κυρίως το μέλλον των προιόντων της. Με ή χωρίς τον Steve Jobs , η “σκληρή ομάδα” που παίρνει τις αποφάσεις , αποτελείται – σε εξαίρεση της αντιπάλου Microsoft – απο καταξιωμένους και πρωτοπόρους επιστήμονες. Μια ματιά στις λεπτομέρειες των τεχνολογικών επιτευγμάτων κάθε συσκευής της διαχρονικά, επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.

Δε θα μπορούσε από αυτόν τον κανόνα να εξαιρεθεί η τεχνολογική αρτιότητα που παρουσιάζουν οι νέες υποδομές της Apple που υποστηρίζουν το iCloud, το cloud computing που πρωτοανέφερε ως δόκιμο όρο ο Steve Jobs πρώτος το 1987! Στη φωτογραφία βλέπετε ενα από τα νέα datacenters της Apple ( στο Μειντεν της Καρολίνας το συγκεκριμένο) και τις πρωτοποριακές τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται. Κάνω μια σύγκριση του φωτοβολταικου πάρκου 20ΜW (ασε πιά το βιοαέριο από σκουπίδια) με τα “δικά μας” των αγροτών που επιδοτεί η ΔΕΗ και δε βλέπω πώς η χώρα μας μπορεί να κάνει βήμα μπροστά. Δεν είναι θέμα τεχνολογίας αλλά οράματος. Η Apple κάνει το αύριο πραγματικότητα.

Σίγησε η φωνή της Deutsche Welle

 Δεν ξέρω αν είναι σύμπτωση ή σημεία των καιρών. Η χαρακτηριστική φωνή της Deutsche Welle την εποχή της Δικτατορίας, ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Σχινάς, έφυγε απο τη ζωή πλήρης ημερών με την πικρία όμως ότι δεν είδε την Ελλάδα να φτάνει εκεί που τη φαντάστηκε. Οι συνάδελφοί του στην ελληνική υπηρεσία της Deutsche Welle έγραψαν:

”  Έχουν γραφεί και λεχθεί αρκετά για τον ρόλο της ελληνικής εκπομπής της Deutsche Welle τον καιρό της δικτατορίας, όταν εκατομμύρια Έλληνες κάθε βράδυ στις δέκα παρά είκοσι αναζητούσαν στη μπάντα των βραχέων τη «φωνή της ελευθερίας» από τη Γερμανία. Από τις πιο συναρπαστικές ραδιοφωνικές παρουσίες τότε ήταν ο Αλέξανδρος Σχινάς, όχι μόνο για την ανένδοτη αντιδικτατορική γραμμή των σχολίων του, αλλά και για το πάθος και τη θέρμη του ύφους του. Πολέμησε με τον τρόπο αυτό όχι απλά τη χούντα, αλλά συνολικότερα την πολιτική και πνευματική καθυστέρηση και υπανάπτυξη στην Ελλάδα.

Ο Αλέξανδρος Σχινάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1924 και, όπως αρεσκόταν να αναφέρει ο ίδιος στα βιογραφικά του σημειώματα, τελείωσε το Βαρβάκειο, όχι όμως και τη Φυσικομαθηματική Σχολή, στην οποία σπούδασε για λίγο χημεία. Η ανέμελη νιότη στην Κηφισιά επρόκειτο να τελειώσει απότομα με την επώδυνη στρατιωτική θητεία την εποχή του εμφυλίου. Στη συνέχεια περιηγήθηκε τη Δυτική Ευρώπη για να καταλήξει στη Γερμανία το 1959. Υπήρξε ανταποκριτής της ΕΙΡ ήδη από το 1963 και μετά την επταετία συνεργάτης της ΕΡΤ από το 1974.

Ως συγγραφέας ο Αλέξανδρος Σχινάς υπήρξε ολιγογράφος και καίριος. Το βιβλίο του «Αναφορά περιπτώσεων» που κυκλοφόρησε το 1966 υπήρξε για την εποχή του πρωτοποριακό και ασκώντας μεγάλη επίδραση στους ομοτέχνους του συνέβαλε στην ανανέωση του νεοελληνικού αφηγηματικού λόγου. Ο Αλέξανδρος Σχινάς κυριολεκτικά δεν είχε άλλο στο νου του πέρα από την ελευθερία και τη γλώσσα. Το αίτημα μιας εκσυγχρονισμένης παιδείας τον απασχόλησε επί πολλά χρόνια μετά τη μεταπολίτευση και καρπός αυτής της ενασχόλησης υπήρξε η σειρά εκπομπών του από τη DW που κυκλοφόρησε το 1977 με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Για την υπεράσπισι της ελληνικής εγκεφαλοκρηπίδας».

Ήδη πριν από το βαρύ εγκεφαλικό που υπέστη στις αρχές του 2011 ο Αλέξανδρος Σχινάς είχε αποσυρθεί στο Έσσεν, πλήρης ημερών πλέον και αφουγκραζόμενος το αναπόφευκτο. Ένιωθε πως το μεγάλο όνειρο της ζωής του να γίνει η Ελλάδα μια σύγχρονη και πραγματικά προοδευμένη δημοκρατία δεν είχε γίνει πραγματικότητα. Ήταν αργά πια για άλλες εκπομπές, για νέες μάχες. Κι έτσι μας άφησε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου.

Εν αγάπη και τιμή
Η ελληνική σύνταξη της Deutsche Welle  “

 

Look at you

    Αυτή η εικόνα κάνει θραύση στο ιντερνετ. Ο λόγος ότι μιλάει κατευθείαν στις καρδιές ( όπου υπάρχουν) των ανθρώπων. Τη λεζάντα τη βάζει κανείς μόνος του. Για μένα αυτή η εικόνα μεταφέρει περισσότερα από όσα επιφανειακά δείχνει. Σηκώνει μεγάλη φιλοσοφική συζήτηση.

29ος Κλασικός Μαραθώνιος

Μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση – γιορτή  την ερχόμενη Κυριακή για την Ελλάδα που επιμένει να αντιστέκεται στη μηδενιστική αντίληψη και την μοιρολατρία κάποιων. Η ΕΕΡ έχει αναλάβει το μέρος της τηλεπικοινωνιακής κάλυψης του αγώνα σε συνεργασία με άλλους συλλόγους και φορείς και με την υψηλή εποπτεία της ΕΕΤΤ. Η συμμετοχή πολλών συναδέλφων εθελοντικά στον αγώνα, εγγυάται την επιτυχία. Ας υποστηρίξουμε όλοι τον Αγώνα με την παρουσία μας στο Καλιμάρμαρο. Προσωπικά θα συμμετάσχω με τους ΟΕΑ της ΕΕΡ και ελπίζω να “πιάσω” και κανένα καλό φωτογραφικό στιγμιότυπο.

 http://www.athensclassicmarathon.gr/marathon/fmain.aspx

 

Steve Jobs 1955-2011

Ενας μεγάλος οραματιστής, ο άνθρωπος που κατάφερε να κάνει την υψηλή τεχνολογία κτήμα της ανθρωπότητας, δεν είναι πιά κοντά μας. Εφυγε χτες μετά απο μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο. Η Apple και όλη η επιστημονική κοινότητα θρηνεί το χαμό του.