Κιθαιρώνας Νο2

Τελικά είναι βολικό αυτό το βουνό. Πολύ κοντά στην Αθήνα, με δρόμο που φτάνει στην κορυφή και σου δίνει τη δυνατότητα να δοκιμάσεις τις ικανότητές σου και τον εξοπλισμό σου στα σίγουρα. Πήγα και σήμερα Σάββατο παραμονή Δεκαπενταύγουστου, για να δοκιμάσω μια νέα pvc yagi σε σχέδιο πάλι DK7ZB. Αυτή τη φορά τα στοιχεία είναι επτά και το boom φτάνει τα 3 μέτρα. 10.5db απολαβή. Ιστός 4μ αλουμίνιο (από το ασήκωτο).

Στο αμάξι για σιγουριά...

Ο αέρας με δυσκόλεψε στο στήσιμο αλλά ως γνωστό … ο επιμένων νικά.

7 element yagi, 3m boom

Πάντως δεν έστησα τη σκηνή και προτίμησα το αυτοκίνητο. Πρώτα – πρώτα άκουσα το Γιάννη SV1BJY που με διευκόλυνε πολύ περνώντας το spot στο cluster. Βέβαια είχα έρθει αρκετά οργανωμένος με υπολογιστή και vodafone stick αλλά το GPRS (  ρε σεις κάτω από δυο πυλώνες κινητής ήμουν και ούτε ενα 3G? . GPRS??) με καθυστερούσε και πέρασα μια φορά το spot στο cluster.

Μετά από λίγο πέτυχα διάνα! Ο 9H1GB από Μάλτα ήρθε 59. Το δικό του report ήταν 55 . Ενα QSO 816 χιλιομέτρων! Στο καπάκι , μίλησα και με το 9H1CQ που είναι χαρακτηριστικό club απότι κατάλαβα. Αργότερα μίλησα με τον SV1GJT/P και με τον Κώστα SV1OAA απο Τζιά. Ακουσα και πάλι πολύ δυνατά το beacon της Λευκάδας, αλλά νέκρα από κει. Τον Δημήτρη SW1JGW δεν τον άκουσα αλλά γυρνώντας σπίτι μιλήσαμε στα 144.315 59 . Τελικά βγήκε στον αέρα όταν είχα φύγει απο το βουνό. Πάλι ήρθε πολύ δυνατά στην Αθήνα!

Εν κατακλείδει με αυτή την υλοποίηση σκέφτομαι να ανέβω πάλι Κιθαιρώνα (ανάλογα με τον καιρό) για το field day.  Στο μεταξύ 25 με 29 Αυγούστου θα είμαι εκτός απροόπτου στην Ηπειρο και σχεδιάζω ανάβαση στα Τζουμέρκα και εκπομπή. Καλό σημείο για να δώ πραγματικά τι κάνω.

*** Μια παρατήρηση για τον Κιθαιρώνα. Γυρνώντας την κεραία προς τους πυλώνες τις κινητής, ακούγεται το frequency hoping του GSM. Για φαντάσου…