Ανοίγουν τα Whiskια! Στην υγειά μας!

Τέρμα οι πλάκες με τα ουίσκια! Εμείς οι SW αποκτούμε επιτέλους πρόσβαση στα βραχέα (sic) σύμφωνα με το νέο Κανονισμό Λειτουργίας Ερασιτεχνικών Σταθμών Ασυρμάτου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση στο opengov. H χώρα μας επιτέλους συμορφώνεται με τους κανονισμούς της CEPT και ανοίγει όλες τις επιτρεπόμενες συχνότητες για χρήση Ραδιοερασιτέχνη και στην κατηγορία 2 με εξαίρεση τις συχνότητες CW σύμφωνα με το IARU R1 band plan!

Μια αδικία , μπορώ να πώ ρατσιστική συμπεριφορά , αποκαθίσταται. Γιατί οι ραδιοερασιτέχνες κατηγορίας 2 δεν έχουν καμμία ειδοποιό διαφορά με αυτούς της 1, με εξαίρεση τα μορς. Δε νοείται να θεωρείται ανάπηρος ο ραδιερασιτέχνης της δεύτερης κατηγορίας γιατί δεν έστρωσε τον κώλο του να μάθει μορς! Ναι, τα μορς είναι η πεμπτουσία του ραδιοερασιτεχνισμού, το mode που θα “βγεί” παντού με οποιεσδήποτε συνθήκες. Δε μπορείς όμως να εγκλωβίζεις μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων που στο κάτω κάτω το χόμπι τους κάνουν, γιατί δεν έμαθαν να χειρίζονται. Οποιος έχει το μεράκι θα ασχοληθεί με τα μορς και θα τα εκτιμήσει. Να βγεί όμως και λίγο παραπέρα απο την SV Land και ο κακόμοιρος SW.

Ασε δε, που έχω ακούσει για κόσμο και κοσμάκη που πήρε υπόγεια την SV άδεια. Ούτε το …—… δε μπορούν.

Να ανοίξουν τα ουίσκια λοιπόν γιατί πάνω απόλα το χόμπι θέλει ενίσχυση στην Ελλάδα. Και ξέρω πολλά SW παιδιά που με το μεράκι τους θα δώσουν πόντους στη χώρα μας.

One thought on “Ανοίγουν τα Whiskια! Στην υγειά μας!

  1. Επιτέλους θα εκσυγχρονισθεί και εδώ η νομοθεσία εάν προχωρήσει έτσι όπως είναι η διαβούλευση. Ελπίζω να προχωρήσει.
    Έτσι θα αρθεί η αδικία που έγινε το 2002 οι συνάδελφοι της κατηγορίας 2 (vhf) να αποκλειστούν από τους 50MHz με το έωλο αιτιολογικό ότι εκεί έχουμε δευτερεύουσα χρήση…
    Σήμερα με τη νέα διαβούλευση επιχειρείται να απαγορευθεί η πρόσβαση της κατηγορίας 2 στις υποζώνες του cw! Δηλαδή, ο συνάδελφος που μέχρι σήμερα έκανε cw EME στα 2μ. τί θα κάνει;
    Μένουν λίγες ακόμη ημέρες για αυτό γράψτε όλοι τη γνώμη σας στη διαβούλευση, να μην περάσουν οι υπερσυντηρητικές απόψεις. Να εναρμονισθούμε με της Ευρώπη, της ΗΠΑ κλπ.
    73

Comments are closed.