VHF Contest 2012

Πέρασε και αυτό το Field Day – VHF contest IARU-1. Και αυτη τη χρονιά προτίμησα τη συμμετοχή μου στο 2μετρικό κόντεστ καθότι τα βραχέα δε με συγκινούν τόσο οταν βρισκομαι στο βουνό. Η δυσκολία της επαφής στα 2 μέτρα είναι αυτή που ανεβάζει την αδρεναλίνη!

VHF CONTEST KM17JS
VHF CONTEST KM17JS

Μετά από τη σχετική έρευνα αποφάσισα να κάνω το VHF contest απο το Στεφάνι Κορινθίας ΚΜ17js 980M ASL αφού είναι κοντά στο Βραχάτι όπου υπάρχει σπίτι να με φιλοξενήσει. Ετσι το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου ήμουν απο τις 5μμ μέχρι τις 8μμ και την Κυριακή  -αργοπορημένος – απο τις 11πμ εως τις 4μμ. Η πρόσβαση σχετικά εύκολη αφού φρόντισαν οι εταιρείες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας να ισοπεδώσουν το βουνό.

Station setup VHF contest 2012
Station setup VHF contest 2012

15 επαφές το Σαββατο προμήνυαν πολύ καλό contest. Την Κυριακή όμως τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Μέχρι να φτάσω και να στήσω την κεραία , ήδη είχε πάει 11, ενώ υπήρχε τρομερή διάδοσηαπο νωρίς οι καλές επαφές είχαν περάσει… Τελικά αλλες 14 ήταν η συγκομιδή της ημέρας.

Antenna tuning
Antenna tuning

Περιττό να πω ότι το διασκέδασα , όπως πάντα, μαζί με τους συναδέλφους που συνομίλησα, αλλά περίμενα καλύτερες επιδόσεις φέτος. Γεγονός είναι ότι βελτίωσα τις τεχνικές μου και ο δείκτης εμπειρίας ανέβηκε ακόμη. Σημαντικότερες επαφές SV4CDW, SZ6IOA/P S9++ , SZ8L, LZ9X, SV2/LZ2HM.

73

 

Leave a Reply