VHF Qso Party (Athens QRP Club)

QSO Party VHF Mainalo Mnt
QSO Party VHF Mainalo Mnt KM17dp

Απίστευτη συμμετοχή στο QSO Party (VHF SSB) 20 Μαρτίου που διοργάνωσε το Athens QRP Club με κακές καιρικές συνθήκες σε όλη την Ελλάδα. Μάλιστα συνάντησα στον αέρα πολύ κόσμο που είχε πάρει τα βουνά (144.285Mhz γινόταν κόλαση ). Η δική μου συμμετοχή ήταν τελικά μια μίνι περιπέτεια. Εϊχα προγραμματίσει να βρεθώ στο Μαίναλο και ειδικά στην κορυφή Οστρακίνα. Εχω πάει άλλες δυο φορές μέχρι το χιονοδρομικό και η τρίτη ήλπιζα να είναι η ..φαρμακερή και να κατακτήσω την κορυφή.

Ομως η κατάσταση ήταν διαφορετική όταν έφτασα την Κυριακή το πρωί. Δεν έβρεχε όπως έλεγε η πρόγνωση αλλά η ομίχλη ήταν τρομερή και μετά βίας έφτασα στο Καταφύγιο του ΕΟΣ Τρίπολης. Υπήρχε αρκετό χιόνι ειδικά στις πλαγιές. Για καλή μου τύχη ένα λεωφορείο έφερε μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Ιωαννίνων που εκ των υστέρων διαπίστωσα ότι ήξεραν και την κάθε πέτρα. Το βουνό είχε πολλά χιόνια και αμέσως εγκατέλειψα κάθε σκέψη για την Οστρακίνα. Με τα πολλά και με καθοδήγηση των “ειδικών” έκατσα σε ένα ύψωμα 500 μέτρα πάνω απο το καταφύγιο, σε σημείο όπου δεν είχα καμμιά οπτική επαφή με Αθήνα. Εστησα την κεραία μέσα σε πυκνή ομίχλη (ΦΩΤΟ) και έκανα τον σταυρό μου.

Με το που κάλεσα στο 144.300 άκουσα ΔΥΝΑΤΑ τον SV1OAA Κώστα! Απορώ ΠΩΣ αυτός ο άνθρωπος ακούγεται έτσι σε όλη την Ελλάδα (τολμώ να πω). Στη συνέχεια μίλησα με τα παιδιά στην Πάρνηθα πάντα με 5-10W ενώ εντυπωσιακό ήταν το QSO με τον 1NJT απο Κερατέα που έγινε με ανάκλαση (η κεραία μου κοίταζε Δυτικά). Αξιοσημείωτο το qso με τον SV1GKE Μιχάλη ενώ δεν βρήκα τον φίλο BJY στα VHF αλλά στο …κινητό. Ο λόγος? Τα μάζεψα κατά τις 11 γιατί τα πράγματα άρχισαν να αγριεύουν και βροχή έμπαινε μέσα στο YAESU.

Ο Εξοπλισμός μου: Νέα κεραία  V/U Nuxcom 9 στοιχείων σε σχέδιο του  DK7ZB που δείχνει πραγματικά εντυπωσιακά χαρακτηριστικά. Yaesu 857D που  είναι πολύ καλό τώρα που το συνηθίζω, Μπαταρία 4.5 VA και πτυσσόμενος ιστός 3Μ της Diamond.

73

One thought on “VHF Qso Party (Athens QRP Club)

  1. Μιά χαρά τα κατάφερες στη συναρμολόγηση της κεραίας. Έτσι μας έδωσες τη χαρά να βρίσκεσαι στο ημερολόγιο μας. Πάντα τέτοια Χρήστο να είσαι καλά.
    73

Comments are closed.