Απο παλιά είχα μανία με τα κατσαβίδια. Το τι ηλεκτρονικές συσκευές έχω διαλύσει… Εφτιαξα τον πρώτο πομπό μου ΑΜ 100mW απο σχέδιο του ΜΙΚΡΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ, γύρω στο 1980. Δε δούλεψε γιατί είχα βάλει 10 τόνους κόλληση! Οταν ξανάπιασα την πλακέτα μετά από κανα χρόνο και αφού είχα βελτιώσει τις επιδόσεις μου στο κολλητήρι, ώ του θαύματος δούλεψε θαυμάσια. Βέβαια η πρώτη απόπειρα με τα ηλεκτρονικά είχε γίνει οταν ήμουν 12, δηλαδή το ’75. Με δίοδο γαληνήτη και ένα σύρμα 5 μέτρα στο δωματίο μου, έπιανα την ΕΙΡ στα μεσαία.

Τελικά μετά από δεκαετίες (!) ενασχόλησης με ράδια, τηλεοράσεις, πομπούς κλπ, αποφάσισα να πάω για την άδεια. Την πήρα πέρσι στην κατηγορία 2. Φέτος θα ξαναδώσω μορς μπας και πάρω την 1 για τα βραχέα.  Το χαρακτηριστικό κλήσης για τους γνώστες SW1NJX (Sierra Whiskey ONE November Juliet Xray)

2 thoughts on “SW1NJX

  1. ΜΙΚΡΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ τι μου θυμισες συναδελφε παλαια ομορφα χρονια και εγω λατρης των κατασκευων οπου σε ηλικια 10 χρονων με την βοηθεια του αδελφο μου εφτιαξα τον πρωτο λαμπατο ενισχυτη audio με δυο λυχνιες ECC83,6L6 , εφυγαν αυτα τα χρονια ανεπιστρεπτι.

    πολλα 73
    sw1eix

    1. Τα χρόνια αυτά φίλε μου έφυγαν ανεπιστρεπτί, αλλά υπάρχουν άλλες ομορφιές. Απόλαυσέ τες. Αλλωστε οι εμπειρίες αυτές μας οδηγούν σήμερα.
      73

Comments are closed.