HABE , a Greek adventure

HABE_hi HABE_hi2   Εληξε με πολλά απρόοπτα, αλλά με ευτυχή κατάληξη, η πτήση 2 μπαλονιών με την κωδική ονομασία ΗΑΒΕ, από τον Adam Cudworth στα πλαίσια happening διεθνούς συνεδρίου που φιλοξενείται στην Αττική. Τα μπαλόνια έφυγαν από χώρο έξω από την Κόρινθο, με προορισμό τους βόρειους πρόποδες της Πάρνηθας.

Μετά από πολύωρη καθυστέρηση (λόγω Vodafone) η εκτόξευση έγινε κάτω από πίεση και με λάθος χειρισμό από τον Adam καθώς τα δύο μπαλόνια μπλέχτηκαν μεταξύ τους στα πρώτα μέτρα, με αποτέλεσμα όλη η πτήση να φύγει σχεδόν εκτός ελέγχου.
Ομως η επιμονή του Adam τον δικαίωσε και πρίν χαθεί κάθε επαφή, πάρθηκαν τα τελευταία πακέτα τηλεμετρίας.
habe_725    Παραμένει προς απάντηση το ερώτημα γιατί το shift του RTTY δεν ήταν 850 όπως είχε δηλωθεί αλλά 725 στην κωδικοποίηση του σήματος, ώστε οι μή έμπειροι να μη μπορούν να το αποκωδικοποιήσουν και τελικά εκτός του Adam κανείς να μην ανεβάσει τηλεμετρία ( Η εικόνα από το blog του SV1XV)

Στο χώρο της εκτόξευσης παραβρέθηκε ο Μάνος SV1DAY που για λογαριασμό της ομάδας ΑΙΟΛΟΣ συντόνιζε και επικοινωνούσε την εξέλιξη της δραστηριότητας μέσω ασυρμάτου στους SV1QT, SV1BJY, SV1NJX . Παρών στο κύκλωμα και ο Πάνος SV1GRN.

Από το όλο γεγονός, η ομάδα ΑΙΟΛΟΣ, άντλησε πολύτιμα συμπεράσματα και τεχνικές πληροφορίες για επερχόμενες πτήσεις. Και οι βρετανοί όμως κατανόησαν ότι η Ελλάδα δεν είναι σαν το Νησί και τέτοιες δραστηριότητες απαιτούν προσεκτικό και λεπτομερή σχεδιασμό.

Περιμένουμε νεώτερα από τη βρετανική ομάδα.

 

One thought on “HABE , a Greek adventure

Leave a Reply