Παρουσίαση ΑΙΟΛΟΥ

Ο SV1NJX ενημερώνει τα παιδιά του Προτύπου Γυμνασίου Αναβρύτων
Ο SV1NJX ενημερώνει τα παιδιά του Προτύπου Γυμνασίου Αναβρύτων

Την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου, παρουσίασα την πτήση του ΑΙΟΛΟΥ με βιντεοπροβολή και hardware στον Ομιλο Πληροφορικής και Ρομποτικής του Προτύπου Γυμνασίου Αναβρύτων.    Τα παιδιά έδειξαν τεράστιο ενδιαφέρον για το γεγονός και έθεσαν δεκάδες ερωτήματα για το μπαλόνι, την τεχνική της πτήσης και τα ηλεκτρονικά.   Ο Ομιλος Πληροφορικής και Ρομποτικής του Γυμνασίου, είναι άρτια τεχνικά εξοπλισμένο τμήμα και για το λόγο αυτό συμφωνήθηκε φιλοξενία κάποιου πειράματος του Σχολείου σε επόμενη πτήση.

Το σχολείο έχει στενή συνεργασία με το CERN , το MIT και την ESA (ευρωπαίκη υπηρεσία διαστήματος) που πρόσφερε μάλιστα χώρο για πείραμα στον ISS.   Οι μαθητές έμαθαν για τον ραδιοερασιτεχνισμό,  5 από αυτούς δήλωσαν ότι θέλουν άμεσα να ασχοληθούν (τους παρέπεμψα στην ΕΕΡ) ενώ μια μαθήτρια είναι κόρη ενεργού συναδέλφου. Με τη βοήθεια γραφημάτων και  βίντεο τα παιδιά έζησαν την περιπέτεια του ΑΙΟΛΟΥ έντονα ενώ τη στιγμή της απογείωσης ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και επευφημίες!

Μαζί μου είχα και το λειτουργικό κομμάτι του APRS και έγινε ζωντανή επίδειξή του. Ηδη οι προτάσεις για κατασκευές πέσανε βροχή και δόθηκε ραντεβού στους πάγκους του εργαστηρίου για την υλοποίηση πειράματος για τον ΑΙΟΛΟ 2 ή όπως αλλιώς θα ονομαστεί.