Αλλαγή hard disk drive σε Mac

Το βύσμα αισθητήρα
Το βύσμα του αισθητήρα θερμοκρασίας

Σε αντίθεση με τα αναξιόπιστα bulk made PCs η Apple βάζει στους υπολογιστές της τεχνολογίες αιχμής και ακολουθεί αυστηρά standards οσον αφορά την αξιοπιστία τους. Η αλλαγή ενός σκληρού δίσκου λόγω βλάβης ή αναβάθμισης, είναι παιχνιδάκι στα PCs και το κάνει και ο πιό αδαής. Ενα ανταλλακτικό από …ΠΛΑΙΣΙΟ, ενα σταυροκατσάβιδο, αρκετή ώρα παραμετροποίησης και είσαι έτοιμος.

Στα Mac υπάρχει ιδιαιτερότητα (ιδίως στα πιό πρόσφατα και ειδικά στα iMac). Το drive είναι συνήθως της Western Digital με μια διαφορά. Το λογότυπο της Apple. Και δεν είναι μόνο σχεδιαστικό το θέμα. Υπάρχει δίπλα από τον SATA connector και ενας σύνδεσμος που κουμπώνει ένα βύσμα δύο καλωδίων. Πρόκειται για τον αισθητήρα θερμοκρασίας του drive. Οι υπολογιστές της Apple έχουν συνήθως διαφορετικούς ανεμιστήρες για cpu, hdd και dvd drive . Αν αλλάξετε το δίσκο με ένα κοινό και όχι Apple με το εξειδικευμένο firmware, μετά από λίγη ώρα λειτουργίας ο ανεμιστήρας που ψύχει το δίσκο θα αρχίσει να κάνει σαν τρελός.

Υπάρχουν 2 λύσεις. Η σωστή και η πατέντα. Η σωστή λση για να ζήσει το Mac όσο περισσότερο γίνεται, είναι να μπεί δίσκος Apple με πολλαπλάσιο όμως κόστος. Η ελληνική λύση είναι να κατεβάσετε το HDDFancontrol με κοστος 26 Ε και να ρυθμίζετε εσείς τις στροφές των ανεμιστήρων. Εδώ υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να κάψετε τον υπολογιστή. Η απόφαση είναι του τελικού χρήστη.

Leave a Reply